Zakaj "KRASILNI RAZBOR"?

Moj spletnik je posvečen mojemu očetu Ivanu Razboršku, krasilnem umetniku (1924-1998), katerega ustvarjalno bogata in izvirna krasilna zapuščina živi naprej in predstavlja neizčrpen navdih za moje lastno krasilno ustvarjanje, katerega razbor je predstavljen tukaj (celotna vsebina spletnika je moje avtorsko delo).
Celotni krasilni opus Ivana Razborška je zasebna zbirka, katere lastnici sva Eva in Maja Razboršek.

Zakaj "KRASILNI RAZBOR"?

Moja sestra Maja Razboršek je pred leti izdala čudovito pesniško zbirko z naslovom "PRETANJENI RAZBOR", v katerem je na duhovit način povezala izraz RAZBOR (IZBOR) z našim priimkom RAZBORŠEK. Ko sem izbirala naslov za spletnik, sem jo poprosila, če lahko uporabim to njeno domislico. Naslov "KRASILNI RAZBOR" je torej povezava med očetovo krasilno umetnostjo - KRASILNI - in našim priimkom - RAZBOR - ter vsebino spletnika, ki predstavlja IZBOR očetovega in mojega krasilnega ustvarjanja.

četrtek, 25. november 2010

Ex libris ali ekslibris - Pozitiv in negativ - avtor Ivan Razboršek

Moj oče Ivan Razboršek je imel zelo rad barve in je risal svoje barvite krasilne motive na papir, les, tekstil, steklo in drugo. Zelo rad pa je tudi risal črno bele risbe s tušem. Ustvaril je nešteto izvirnih malih grafik - ex librisov / ekslibrisov. Bil je aktivni član društva EXLIBRIS SLOVENIAE LJUBLJANA. Ob različnih obletnicah društva je izdelal kar nekaj priložnostnih ekslibrisov. Objavljena avtorska ex librisa sta bila izdelana leta 1982.

Izvirni ex libris (negativ) avtorja Ivana Razborška.

Izvirni ex libris (pozitiv) avtorja Ivana Razborška.

2 komentarja:

Vladuška pravi ...

To pa je en nov ustvarjalni svet zame in rada se mu pridružim :)

eva pravi ...

Dobrodošla!!! Eva

KOPIRANJE JE PREPOVEDANO! USTVARJALNOST JE ZAŽELENA!

Klikni! Click on!

............ Klikni! Click on!